Joy Day koncentrat napoju probiotycznego 500 ml Living Food

Joy Day koncentrat napoju probiotycznego 500 ml Living Food

 

Napoje probiotyczne serii JOY DAY zalecane są jako element codziennej diety jako uzupełnienie w bakterie probiotyczne i aktywne biologicznie składniki ziół. Mogą być spożywane przez diabetyków oraz w diecie bezglutenowej. Polecane są także osobom odchudzającym się, przy detoksykacji organizmu, wegetarianom i weganom jako preparat usprawniający trawienie i dostarczający składników odżywczych. Preparaty zalecane są także szczególnie osobom po antybiotykoterapii oraz po chemioterapii -

Produkowane są w 5 wariantach różniących się zestawem ziół:

Chmiel: koszyczek chmielu, kwiat czarnego bzu, głogu, liście melisy, kwiat lipy i ziele skrzypu

Głóg: owocu głogu, kwiatu głogu, liści melisy, ziele dziurawca, kwiat lipy i ziele skrzypu.

Topinambur: bulwy topinambura, korzeń marchwi i pasternaka.

Owoce lasu: liście jeżyny, czarnej porzeczki i poziomki, ziele skrzypu, owoce czarnej porzeczki i jeżyny.

Mięta: liście mięty, kwiaty czarnego bzu i głogu, liście melisy, kwiaty lipy i ziele skrzypu.

Produkty adresujemy do wszystkich: dzieci powyżej 3 roku życia, młodzieży, dorosłych i osób starszych, do osób których organizmy nie tolerują laktozy oraz nie spożywają nabiału z innych powodów.

Nasze napoje Joy Day mogą być spożywane już w trakcie terapii, przede wszystkim przy antybiotykach z grupy tetracyklin oraz antybiotykach aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą odporność.

Koncentraty charakteryzują się wysoką aktywnością bakteriobójczą posiadają zdolność zwalczania: mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów powodujących zakażenia u osób z obniżoną odpornością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za wiele zakażeń; Escherichia colli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne zapalenia płuc oraz charakteryzują się odpornością na antybiotyki z grupy streptomycyna i tetracykliny, skuteczną ochroną przed patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, odpornością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w agresywnych warunkach przewodu pokarmowego człowieka.